Programma

Frank Graham Cycle liberation tour – One more time

Om de trilogie compleet te maken krijgt de laatste tour als thema ‘Het verzet’.
Tijdens de tweede wereldoorlog hebben veel mensen hun leven gelaten om anderen te kunnen helpen tijdens deze moeilijke tijden. Was het nu om een onderduiker schuil te houden of verhongerde mensen eten te geven, mensen gaven om elkaar. Iets waar iedereen een groot respect voor heeft. De derde tour zal plaatsen aandoen op de route die herinneren aan de verzetsmensen, bekend en minder bekend. Daarbij zal het startpunt in Engeland zijn en de tocht gaat vervolgens per fiets, via markante punten met betrekking tot het verzet, door Nederland terug naar Markelo.
Deze afsluitende fietstocht is ten opzichte van de vorige fietstochten qua concept, ervaringen, logistiek- en organisatiegebied wederom uniek. Dit maakt de uitdaging groot om een tocht als deze te organiseren. Voor de deelnemers zal ook de overtocht naar Engeland een nieuwe ervaring zijn.
Zij zullen zich mogelijk enigszins ‘Engeland-vaarders’ voelen, hoewel uiteraard de vergelijking tussen deze en de deelnemers op ieder terrein volledig mank gaat.