Op bezoek bij Kamp Westerbork

Een Nederlands punt op de route van de Frank Graham Cycle Liberation Tour is het deportatie kamp Westerbork. In aanloop van ons bezoek in April is er door het Canada Comité al een bezoek gebracht om onze visie uit te spreken en gezamenlijk tot een memorabel programma te komen voor deze dagen.

Vanuit Kamp Westerbork zijn tussen 15 juli 1942 en 13 september 1944 zo’n 107.000 mensen getransporteerd richting het verschrikkelijke concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Of in andere gevallen het kamp Sobibor, oost Polen. Anne Frank is onder andere ook vanuit Westerbork naar Auschwitz getransporteerd, waarna ze later naar Bergen Belsen is overgeplaatst.

Zoals de planning nu is komen we op woensdag 29 April vanuit Bergen Belsen aan in Westerbork. In Westerbork zal er een deel van het Westerborkpad gefietst gaan worden door onze fietsers. Het Westerborkpad is een wandel- (en ook te fietsen) pad van Amsterdam naar Westerbork langs historische plekken uit WO II. Dit zal gebeuren op de donderdag de 30e april. In de middag worden we officieel welkom geheten op Kamp Westerbork, waar inmiddels ook de leden van de pipeband en de gastgezinnen, zijn gearriveerd. In het middagprogramma zal er een herdenking plaatsvinden onder begeleiding van de pipeband. Met tot slot een bezoek aan de rest van het Kamp Westerbork.

Al met al een vruchtbaar gesprek met veel potentie op een indrukwekkend bezoek aan kamp Westerbork. 

Geplaatst in Uncategorized.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/cyclelib/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *